Известие

Collapse
No announcement yet.

спирачна течност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми предполагам, че има ред, ако някой го знае да сподели.....
    Но всъщност в случая няма да влезне въздух....
    1. с една спринцовка изтегляш спирачната течност от казанчето.
    2. после го допълваш с новата течност.
    3. взимаш тънка прозрачна шлауфка и е нанизваш на пробката на някое от колелата. (ние започнахме от задните) отвиваш и някой натиска леко педала, ще започне да изтича течност с тъмен цвят, така източваш докато се избистри. Ако не изтича с леко помпене тогава източваш все едно обезвъздушаваш (помпиш, държиш и изпускаш)
    Итака на всяко колело поотделно.
    Като доливаш нова течност в казанчето от време на време за да не свърши и да глътне въздух......
    В общи линии това е....
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Много се извинявам, че събуждам стара тема, но другата седмица съм намислил да си сменя спирачната теченост.Въпроса ми е колко да купя ? Какво количество събира цялата система ?
      Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
      Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
      Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Comment

Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщение
        Много се извинявам, че събуждам стара тема, но другата седмица съм намислил да си сменя спирачната теченост.Въпроса ми е колко да купя ? Какво количество събира цялата система ?
        Ами в книжката трябва да си пише колко събира, за 147цата е 0.52л.

Иначе при смяната до колкото знам се почва от най-отдалеченото от резервоарчето колело и се кара по ред до най-близкото. Реда е задно дясно, задно ляво, предно дясно, предно ляво. Накрая се обезвъздушава и съединителя, че и той е вързан към системата.
        sigpic

Comment

Земи половин кило отгоре,да обезвъздушиш и промиеш убаво.
          Аз поне тъй направих на старата 156,не знам защо но неква гняс изтече...
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Някой може ли да каже защо след смяна на задни дискове и накладки и обезвъзждушаване дисковете греят повече от предните. Водачите бяха блокирали и прецакали дисковете даже единия го извадих трудно след 3-4 часа киснене в спирачна течност. Вътре на единия имаше гумено уплътнение което се беше разкапало и не даваше на водача да излезе от съпорта. Раздвижих ги и напълних с литиева грес, но вече 300 км. си греят - само диска без джантата. Това нормално ли е и възможно ли е да е от тази лепкава грес да е сменям ли с медна?
            sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
            156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Working...
            X